pinstrup

Zahvaljujući izuzetnom kvalitetu i tradiciji proizvodnje koja da­tira još od 1905. godine Pindstrup supstrati izbor su profesionalnih proizvođača u više od stotinu zemalja sveta. Najbolja potvrda kvaliteta jeste da je i kod nas za svega ne­koliko godina, Pindstrup preuzeo primat na tržištu. Prepoznatljiv po izgledu ambalaže, uveliko je postao prvi iz­bor svih proizvođača širom zemlje kojima su sigur­nost u proizvodnji i rast prinosa prioriteti.

 

Od čega nastaje

treset Treset je organski materijal koji nastaje od biljke Sphagnum koja raste 1 mm godišnje, tako da su tresetna polja stara i do 8.000 godina. Još jedna zanimljivost jeste da se biljka Sphagnum hrani samo kišnicom.Treset je organski materijal koji nastaje od biljke Sphagnum koja raste 1 mm godišnje, tako da su tresetna polja stara i do 8.000 godina. Još jedna zanimljivost jeste da se biljka Sphagnum hrani samo kišnicom.

 

NAPOMENA:

Na zahtev proizvođača, Pindstrup može proizvesti i drugačije recepture supstrata (granulacija, odnos između crnog i belog treseta, razni aditivi...). Standardna veličina bala je od 300 l. Na lageru gotovo uvek imamo i Pindstrup Plus Blue 0-6 mm u 80 litarskim džakovima. Ostali tipovi supstrata mogu se poručiti u pakovanju od 80, 300 ili mega balama do 4.500 litara.